Millä tavalla erilaisia?

Kesällä 2003 keikan jälkeen kesken pakkaamisen kuumimman tuli Rubensissa joku analyyttinen kuuntelija juttelemaan bändin kanssa. Hän ilmoitti suuren uutisen: "Te ootte niinku kaikki erilaisia." Mitä tuohon voi ja osaa vastata? Rane osasi: "Meillä on kaikilla eri vanhemmat!"

Muotitietoinen

Misbeats pukeutuu siististi. Missään olosuhteissa emme esiinny sinisissä farkuissa vaan asumme on muodollinen, joskin rock. Otetaan esimerkiksi Bruno, joka pukeutuu keikalla ja myöskin yksityisesti mustaan ja tumman sävyihin kuten syvään purppuraan. Normaali keikka-asu on musta puvun takki, mustat suorat housut, mustat buutsit, musta tai harmaa paita ja solmio jos kaulus sen sallii. Tämä näyttää täysin normaalilta lavalla, mutta astupa Oikeaan Maailmaan keikan jälkeen:

Keikka Club Emmassa toukokuussa oli ohi, roudaukset hoidossa ja Bruno pääsi lähtemään suoraan kotiin. Hän nappasi alumiinisen keikkasalkkunsa, puki puolipitkän mustan nahkatakin ja mustan lierihatun ja suuntasi lähimmälle bussipysäkille. Siellä eräs hieno rouva tarkasteli Brunoa hetken ja antaen periksi uteliaisuudelleen kysyi: "Oletteko te pappi?" Johon Bruno vastasi "Ei, hyvä rouva, olen muusikko!" (Haa, olin aina halunnut sanoa näin! Kymmenen pistettä sille joka keksii mistä elokuvasta...)

Toinen kerta alkoi aivan samalla tavalla. Keikan jälkeen Bruno paineli Sputnikiin, legendaariselle rock-klubille Tampereella. Vaatteet olivat vissiin muuten samat, mutta hattu puuttui tällä kertaa, ja keikkasalkku tietenkin. Jossain vaiheessa yötä Bruno joutui odottelemaan kavereitaan alaovella ja silloin sisään astuu tämä ujo nälkiintyneen laiha gootti boheemityttö ja pysähtyy Brunon eteen: "Ooksä niinku portsari?" Bruno nolostuu, tajuten tietenkin erehdyksen syyn, ja hieman anteeksipyytelevään sävyyn vastaa "Ei, mä tässä vaan... tota... oottelen mun kavereita... silleen..." Tyttö saa välittömästi itseluottamuksensa takaisin, vetää henkeä ja näyttää kasvavan ja sormea Brunon nenän edessä heristäen toruu "Sinä... senkin... PELOTTAVA MIES!"

Niin pornoa...

Normaalisti kuka tahansa termit tunteva muusikko muotoilisi lauseen vaikkapa näin:
"Mä demppaan kun sä aloitat säkeistön."

Sitävastoin kitaristi-kielellä se sanotaan:
"Mä estelen kädellä kun sä tuut sisään."

Puumat liikkeellä

Taas kerran oli ohi kiihkeä keikka Pub Vinyylissä. Jamo oli jo levittänyt ruumispussin lattialle ja asetteli Berttaa (Kontrabasso l. läskibasso toim.huom.) pussiin. Kaksi kokeneemman synnyttäjän oloista rouvaa pysähtyi siihen katselemaan ja juttelemaan: "On se komee" "olis se hyvännäköinen meidän olohuoneen nurkassa" jne. Jamo suoristi salskean vartalonsa ja lausui: "Anteeksi vaan rouvat, mutta mä olen jo naimisissa".

Madotkin jammailee

Keikalla Tuuloksessa kävi niin että juuri ennen ensimmäistä settiä Brunolta repesi housut takapuolesta ihan vyön korkeudelta alas kasseihin saakka. Onneksi oli mustat alushousut. Sitä ihmettä nousi katsomaan valtaisa kastematopopulaatio. Lavan edessä oli nurmikenttä, jossa yleisö tanssi (ja hhyvin tanssikin) ja koko ajan he saivat olla kantamassa pintaan nousseita lieroja turvaan! Liekö oikeasti syynä ollut töminä, musiikin värähtelyt tai kiima-aika?